DUO Trio quattro

Bend

Bend “DUO Trio quattro” je nastao sticajem prilično čudnih i neobičnih okolnosti. Elem, “daleke” 2000. godine, dok je sav normalan svet bio u euforiji zbog ulaska u novi milenijum, tadašnji vokalno-instrumentalni solista Dejan Đorđević dobija poziv od nekih crnogorskih bosova (nikako krimosa) da odradi celoletnju tezgu u Budvi, uz naravno pristojnu novčanu nadoknadu.

DTQ - 2000. godina
2000. godine u Budvi

Svestan da će sam teško odraditi ponuđeni mu posao, on zove svog kolegu, takođe vokalno-instrumentalnog solistu Srđana i od tada počinje zvanično da teče istorijski peščani sat benda koji i dan danas nosi naziv “DUO Trio quattro”.

Naravno, bend nije slučajno dobio to ime, jer dok su Srki i Deki nastupali kao duo osećali su da bi im dobro došao i treći član, ne samo zbog opravdavanja reči “trio” u nazivu, već i zbog kompletnijeg zvuka.

I tako, naredne 2001. godine u Budvi, na istom mestu i u isto vreme, na jednoj standardnoj svirci benda pojavio se niodkuda Dragoljub Saitović-Gagi  sa kongama (čitaj: udaraljkama) na leđima i sa očajničkom željom da bar jedne večeri nastupi sa Srkijem i Dekijem.

slika_2001
2001. godina

Kako je svojom pojavom ispošćenog latino-momka sa Afro-frizurom (zbog čega je i dobio nadimak Kubanac) odmah privukao pažnju, tako je i svojom svirkom, već naredne večeri, zaslužio mesto u bendu i opravdao, konačno, ime “DUO Trio quattro”.

Od te, u svakom pogledu kvalitetno odrađene letnje sezone počinje veliko putešestvije benda, pa čak i u internacionalnim okvirima. Usledile su svirke po Srbiji, zatim zimska sezona na Jahorini i Palama, dočeci nekoliko Novih godina u Banja Luci, Petrovcu na moru, Budvi, Beogradu, Kragujevcu, Apatinu i puno dobrih klupskih svirki, privatnih zabava i, verovali ili ne, rok-svadbi.

2004. godina
2004. godina

Naravno, uz sve to su išla i pojavljivanja na radio i TV stanicama, od najmanjih do najvećih, ali uvek sa svirkom uživo – unplugged. I tako već šesta godina…

Puno je gradova u kojima je ovaj bend ostavio, ili će ostaviti pečat svoje svirke, puno je ljudi koji su osetili, ili će osetiti energiju koju nose momci iz Jagodine, Kragujevca i Niša, ali je samo jedna stvar za ovaj bend bila i biće najbitnija: publika koja se mnoooogo dobro zezala, ili će se zezati na njihovim svirkama, jer neko mora da opravda i ono “quattro” u nazivu…

2007. godina

Srdjan i Gagi – 2007. godina

Mislite o tome i, naravno, hvala vam puno…